Projecten

Naast mijn werk in twee streekmusea en het geven van lezingen werk ik aan verschillende kunsthistorische projecten. Ik voer deze opdrachten uit voor overheden, (erfgoed)instellingen en particulieren. Onderstaand een selectie van projecten waar ik momenteel aan werk.

BOEKPROJECT BERNE –
ARTIKEL OVER WILLEM WITJENS (1884-1962)

Willem Witjens, Wintergezicht op Zaltbommel, 1940, olieverf op board, Museum Stadskasteel Zaltbommel

In de zomer van 2023 verschijnt een uitgebreid boek over de historische plaats Bern in de Bommelerwaard. Mijn bijdrage aan het boek is een artikel over de Haagse kunstschilder Willem Witjens (1884-1962), die tussen 1940 en 1962 in het Oude Huis te Bern woonde en werkte.

CULTUURHISTORISCH ONDERZOEK NAAR DE 19E-EEUWSE PARKAANLEG OP DE BOLWERKEN VAN ZALTBOMMEL

Brug over de buitengracht. Op de achtergrond de stadswallen van Zaltbommel.
Foto: Gerrit Groeneveld

In opdracht van de Gemeente Zaltbommel werk ik aan een historisch onderzoek ten behoeve van het restauratieproject van de historische bolwerken van Zaltbommel. Tussen 1834 en 1852 zijn de bolwerken naar een plan van de lokale stadsarchitect Fran├žois-Willem De Virieu (1789-1876) omgevormd tot wandelparken in de Engelse landschapsstijl. Ik onderzoek de historische context, politieke besluitvorming, de originele beplanting en het gedachtegoed van Fran├žois-Willem De Virieu om een historisch kader voor de huidige restauratie van de bolwerken te faciliteren.