Projecten

Naast het geven van lezingen werk ik aan verschillende kunsthistorische projecten. Ik voer deze opdrachten uit voor  (erfgoed)instellingen, maar ook voor particulieren. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van projecten waar ik momenteel aan werk.

Cultuurhistorisch onderzoek naar de herinrichting van de bolwerken van Zaltbommel in de 19e eeuw

In opdracht van de Gemeente Zaltbommel werk ik aan een historisch onderzoek ten behoeve van het restauratieproject van de historische bolwerken van Zaltbommel. Tussen 1834 en 1852 zijn de bolwerken naar een plan van de lokale stadsarchitect François-Willem De Virieu (1789-1876) omgevormd tot wandelparken in de Engelse landschapsstijl. Ik onderzoek de historische context, politieke besluitvorming, de originele beplanting en het gedachtegoed van François-Willem De Virieu om een historisch kader voor de huidige restauratie van de bolwerken te faciliteren.

25-jarig jubileum van de Martinus Nijhoffbrug te Zaltbommel

25 jaar geleden vond de opening plaats van de Martinus Nijhoffbrug. Ter gelegenheid van dit jubileum werk ik samen met de Gemeente Zaltbommel mee aan een fototentoonstelling in de Sint-Maartenskerk. Ook draag ik inhoudelijk bij aan de totstandkoming van  twee informatieborden over de geschiedenis van de oeververbinding.

Afbeeldingen

  • Zicht op het bruggetje bij het Lage Singelbolwerk. Foto: Gerrit Groeneveld